A magyarok 40 százaléka elégedett a külsejével

Vágólapra másolva!
A magyarok 40 százaléka elégedett, 20 százaléka viszont elégedetlen külsejével - derül ki Image Factory és a Tárki legfrissebb kutatásából. A felmérés szerint a férfiakra inkább jellemző, hogy elégedettebbek a külsejükkel, mint a nők.
Vágólapra másolva!

Az emberek kétötöde elégedett a külsejével, 30 százaléka az esetek többségében, míg 11 százalékuk szinte mindig - derül ki az Image Factory és a Tárki legfrissebb kutatásából.

A felmérés szerint a magyarok 40 százaléka néha elégedett, néha elégedetlen, míg 20 elégedetlen saját külsejével. A férfiak jóval elégedettebbek a külsejükkel, mint a nők. A férfiak képviselőinek a fele legtöbbször vagy szinte mindig elégedetten méri végig magát, míg a magyar nők közül csak minden harmadik tesz ugyanígy.

Az emberek egynegyede párválasztásnál a belső tulajdonságokat tartja fontosabbnak, míg minden tízedik magyarnak a külső az elsődleges párválasztásnál. A férfiaknak fontosabb a potenciális választott külseje, mint a nőknek. A kor előrehaladtával csökken a külső jelentősége a párválasztásnál: míg a húszas éveikben járók 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a külső számít, addig 70 év felett ez az arány csak 8 százalék.

A magyarok 22 százaléka érezte már úgy, hogy külsejéből előnye vagy hátránya származott szakmai karrierjében. A nők között ez az arány magasabb, 25 százalék. A külsőnek leginkább Budapesten van szerepe a karrier alakulásában. A fővárosiak 31 százaléka számolt be arról, hogy külseje befolyásolta már szakmai pályafutását.