Gyerekkorú rablókat fogtak el Szolnokon

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben három, gyerekekből és fiatalokból álló rablóbanda követett el támadásokat Szolnokon. A rendőrség szerint aggasztó, hogy egyre több a gyerekkorú rabló.
Vágólapra másolva!

Három, főleg fiatalkorúakból és gyerekekből álló rablóbanda tagjait fogták el Szolnokon - közölte a város rendőrkapitányságának megbízott vezetője, Bajári Attila keddi sajtótájékoztatóján. A bandatagok a gyanú szerint az elmúlt két-három hétben követték el erőszakos cselekményeiket.

Szeptember végén a szolnoki vasútállomáson cigarettát és pénzt követelt egy ötfős társaság két vonatra váró utastól - mondta el az egyik esetről Szabó László életvédelmi alosztályvezető. Mivel nem kaptak, az egyikük nyakából kitépték a láncát, a másiktól elvették a gyűrűjét és a mobiltelefonját. A gyanúsítottakat - közöttük két gyermekkorút -, a jó személyleírásnak köszönhetően a rendőrök elfogták.

Október elején a szolnoki Széchenyi városrészben negyed óra alatt két helyi lakost is megtámadott egy rablópáros. Először egy fiatalembert fenyegettek meg pillangó késsel, és elrabolták tőle a pénzét meg a mobiltelefonját. Ezután egy gyalogos nőre csaptak le, földre rántották, és úgy tépték ki a kezéből a táskáját. A fiatalkorú helybeli elkövetőket egy óra alatt sikerült elfogni, mindketten büntetett előéletűek, és most előzetes letartóztatásban vannak.

A harmadik eset néhány napja történt, amikor a Kőrösi úton egy 83 éves embert támadott meg négy fiatal, köztük három gyerekkorú. Értékeit követelték tőle erőszakkal, de semmit sem találtak nála. Az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség ebben az ügyben is elfogta a gyanúsítottakat.

Bajári Attila szerint ugyan a rablások száma a tavalyihoz képest csökkent a városban, de aggasztó, hogy egyre több a gyermekkorú elkövető. Szolnokon különösen a Kőrösi út környéke vált emiatt veszélyessé, ezért erre megerősítették a rendőri jelenlétet.