Margarint ígértek időseknek a pécsi távfűtő nevében

Vágólapra másolva!
Egy kiló margarint ígért idős ügyfeleknek két csaló a pécsi távhőszolgáltató nevében. A két gyanúsított a cég nevében étolajat és 22 ezer fogkefét is rendelt.
Vágólapra másolva!

A pécsi távhőszolgáltató vállalat nevében mintegy hatmillió forint értékben rendelt különböző árukat két férfi, akiket csalás gyanújával pár napja őrizetbe vett a rendőrség - közölte a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályvezetője, Hantai Katalin. Az egyik férfi a PÉTÁV Kft. vezető beosztású személyének adva ki magát hívott fel több céget, majd hamis bélyegzővel ellátott papírokon búvárszivattyúkat, 11 raklap étolajat és 22 ezer fogkefét rendelt meg. Utóbbit egy hamis banki átutalási igazolás miatt szállították is, ezzel 800 ezer forint kárt okozva az eladónak.

A két csaló később internetes hirdetést adott fel a PÉTÁV nevében, miszerint minden távfűtéses lakásban élő, 60 év feletti pécsi ügyfelüket egy kilogramm margarinnal szeretnének jutalmazni. A hirdetésre jelentkezett náluk egy margarint forgalmazó társaság, melynek vezetője azonban felhívta a távhőszolgáltató központját az akció után érdeklődve. Miután kiderült, hogy csalásról van szó, értesítették a rendőrséget, amely akkor csapott le a két férfira, amikor azok átvették a megrendelt két tonnányi margarint.

Az egyik, vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett előéletű férfi vallomást tett, de csak a margarinos csalást ismerte el. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogyan és kinek akarták értékesíteni a megrendelt termékeket, és nem derült ki, mihez kezdtek a 22 ezer fogkefével.