Felmentették a mohácsi rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül leváltották Mohács rendőrfőkapitányát. A városban az elmúlt időszakban több esetben állították azt romák, hogy a rendőrök visszaélve hatalmukkal bántalmazták, megalázták őket.
Vágólapra másolva!

Felmentette vezetői beosztásából Mohács rendőrkapitányát, Gál Vilmost csütörtökön Baranya rendőrfőkapitánya, Dakos József - közölte a baranyai rendőrség szóvivője, Zsobrák Péter, hozzátéve, hogy a döntést hivatalosan nem indokolták.

A megyei főkapitány Gál Vilmosnak más beosztást ajánlott fel, a mohácsi kapitányság vezetésével pedig Garamvári Gábort, a pécsi központi rendőrőrs parancsnokát bízta meg. Arra a kérdésre, hogy a felmentés összefügg-e azzal, hogy az elmúlt időszakban több roma is feljelentést tett rendőri túlkapás miatt, a szóvivő nem tudott válaszolni.

Korábban az [origo] is beszámolt arról, hogy több esetben jelezték romák: a mohácsi rendőrök részéről sérelmek, bántalmazások érték őket. Tavaly nyáron például egy 19 éves roma fiatalt, és barátnőjét verte meg - állítása szerint - három szolgálaton kívüli rendőr, az ügy jelenleg is tart.