Törőcsik Marit intenzív osztályon kezelik

Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban, a Kútvölgyi Klinika intenzív osztályán kezelik Törőcsik Marit. Az idén 73 éves színésznő betegségéről családja kérésére nem közöltek részleteket.
Vágólapra másolva!

Törőcsik Mari színésznőt életveszélyes állapotban, intenzív osztályon kezelik - tájékoztatta a Nemzeti Színház vezetősége az MTI-t. A család kérésére a színház további információkat nem adott. A színésznőt a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében kezelik. Az intenzív osztály ügyeletes orvosa megerősítette az MTI értesülését, részleteket azonban - a család kérésének eleget téve ő sem közölt.

A színésznő betegségére hivatkozva már a hét elején lemondta részvételét a 8. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelynek díszvendége lett volna. Ő lenne a mesélője Szemző Tibor és Sári László Csoma - opéra cinématique című előadásának. A Kőrösi Csoma Sándor életét megidéző darabot a Művészetek Palotájában október 24-én mutatnák be.

Az idén hetvenhárom éves Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjének kitüntetettje, A Nemzet Színésze. A Cannes-i filmfesztivál életműdíjasa és Arany Pálma-díjasa.