Életfogytiglant kapott a borotválkozó gyilkos

2008.10.17. 12:09

Életfogytiglant kapott a várdai rémként emlegetett hajléktalan férfi. A Somogy megyei bíróság azért ítélte el, mert brutálisan agyonvert három idős embert. Egyikük lakásán a gyilkosság után megfürdött és megborotválkozott.

Életfogytig tartó, tényleges fegyházbüntetésre ítélte pénteki ítéletében a várdai rémnek is nevezett P. Ferencet a Somogy Megyei Bíróság. A vádlott így feltételesen sem kerülhet szabadlábra. A bíróság különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek a férfit. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ítélet így nem jogerős.

A hajléktalan, alkalmi munkákból élő 40 éves férfi három idős embert ölt meg brutális kegyetlenséggel. Múlt év augusztusában Somogyjádon egy szódásüveggel vert agyon egy 85 éves asszonyt, egy hónap múlva Várdán hasonló kegyetlenséggel végzett egy házaspárral - egy 66 éves asszonnyal és 70 éves férjével -, akik korábban munkát adtak neki.

Somogyjádi áldozatára azért támadt rá, mert az rajtakapta, hogy a kamrában élelmiszer után kutatott. A várdai asszonyt egy vízvezetékcsővel azért ütötte agyon, mert attól tartott, hogy felfedezte a búvóhelyét - a család melléképületében húzta meg magát -, férjét pedig egy sodrófával és egy baltanyéllel azért verte halálra, mert amikor a férfi hazaérkezett, még a lakásban volt, ahol pénz után kutatott, megborotválkozott és megfürdött. A vádlottat röviddel a várdai gyilkosság után elfogták a rendőrök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK