Ismét megrepedt a Barátság kőolajvezeték

Vágólapra másolva!
Ismét megsérült a Barátság kőolajvezeték szombaton. A szakemberek az Ecsernél kedden elszakított vezetéket helyezték nyomáspróba alá, amikor megrepedt. Személyi sérülés nem történt.  
Vágólapra másolva!

Megrepedt a Barátság kőolajvezeték a Pest megyei Ecsernél szombaton kora délután. A Mol szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán, a lakosság nincs veszélyben, az M0-ás forgalma zavartalan - közölte a katasztrófavédelem.

A kedden megsérült olajvezetéket hegesztették a Mol szakemberei , majd nyomáspróba alá helyezték, amikor a vezeték megrepedt - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A vezetéket úgynevezett leszakaszolással lezárták, a benne lévő olaj kifolyt, de tűz- és robbanásveszély nincs, személyi sérülés nem történt. Az olajtársaság munkatársai ismét nekilátnak a sérült vezeték megjavításához.

Kedden egy munkagép szakította el a vezetéket területrendezés közben, amely mindössze tíz centiméter mélyen volt a talajban. Az olaj több méteres magasságban spriccelt a vezetékből. A MOL szerint a balesetet az okozhatta, hogy a magántulajdonban lévő terület tulajdonosa nem kért engedélyt a tereprendezéshez. A Barátság 1. vezeték Magyarországot köti össze Szlovákiával.