Végzetes estéről szóló dallal óv a diszkóbalesettől az ORFK

Vágólapra másolva!
Hétfőn mutatták be azt a videoklipet, amelyet a diszkóbalesetek megelőzése érdekében készíttetett a rendőrség. A dalon hazai előadóművészek dolgoztak, és a rendőrség Tiszta fejjel című kampányához csatlakozik.
Vágólapra másolva!

Videoklipet készíttetett a rendőrség a diszkóbalesetek megelőzése érdekében. A Tiszta fejjel című kampánydallal a drog és az alkohol hatása miatti tragédiákra igyekeznek felhívni a fiatalok figyelmét.

A dalt, amelyen több magyar előadó - művésznevén Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Márk, Molnár Tamás (AntiFitness), Gáspár Laci - is közreműködött, hétfőn mutatták be Budapesten. A rendőrség szerint az előadók "egy végzetesnek ígérkező estét énekelnek meg", amiről aztán kiderül, hogy csak álom volt. Íme:

Hasonló címmel már év eleje folyik rendőrségi kampány a diszkóbalesetek megelőzése érdekében - közölte a bemutatón Bencze József országos rendőrfőkapitány, aki szerint évente több mint kétszáz fiatal sérül meg súlyosan, vagy veszti életét diszkóból hazafelé menet az utakon.

A témában nyár közepe óta utcai vándorinstalláció jár körbe az országban, több százezer példányban juttattak információs szórólapot a benzinkutakhoz és a fiatalok kedvelt szórakozóhelyeire, hamarosan internetes honlap is készül, és fiataloknak szánt filmklubok fognak a kérdéssel foglalkozni - írja honlapján az ORFK.

A rendőrfőkapitány közölte, hogy a dal népszerűsítésében részt vesz a Magyar DJ Szövetség, Jáksó László, a Viva TV és a fiatalokat elérő média, sőt történelmi egyházak is az ügy mellé álltak.