Doppingszereket foglaltak le a vámosok

Vágólapra másolva!
Több mint 12 ezer doboz, testépítők által használt gyógyszert fogaltak le a vámosok Nagylak közelében. Az 50 milliót érő szállítmány egy része hamisítvány, más része pedig Magyarországon nincs törzskönyvezve.
Vágólapra másolva!

Testépítők által használt, Magyarországon nem törzskönyvezett gyógyszereket találtak a pénzügyőrök keddre virradó éjszaka egy bolgár kamionban a nagyalaki határátkelő közelében - közölte a VPOP. A kockázatelemzés alapján kiválasztott jármű szigorított vizsgálata során 12 200 doboz, Pakisztánból származó ampullát és tablettát találtak a rakomány közé rejtve.

A vámosok által megkeresett gyógyszerészeti cég előzetes szakvéleménye szerint az ampullák hamisítványok, a tabletták pedig hazánkban nincsenek törzskönyvezve, ezért szállításukhoz az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélye lenne szükséges. A készítményeket elsősorban testépítők használják.

A vámhatóság a közel 50 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta, illetve eljárást indított áru hamis megjelölése és engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység miatt.