Farkasölőnek szánt golyótól sérült meg egy rendőr

Vágólapra másolva!
Megsérült egy debreceni rendőr, amikor megtámadta egy kutya, és társa rálőtt az állatra. A két rendőr csalók után nyomozott egy debreceni telephelyen, amikor egy farkasölő juhászkutya rájuk támadt. A kutyára kétszer lőtt rá egyikük, az egyik golyó szilánkjai sebesítették meg társát.
Vágólapra másolva!

Megsérült egy rendőr Debrecenben, amikor társa egy rájuk támadó kutyára lőtt. A rendőrök egy csalás ügyében nyomoztak egy családi háznál szerda este.

A 70 kilogramm súlyú, a köznyelvben gyakran jugoszláv farkasölőként emlegetett sarplaninai juhászkutya kutya a házhoz tartozó telephelyen ugrott neki egyiküknek, amikor épp le akartak csapni azokra, akik 7 raklapnyi, 800 ezer forint értékű, csalásból származó festéket akartak eladni - közölte Juhászné Kiss Katalin őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A megtámadott rendőr társa kétszer lőtt rá az állatra. Az egyik golyó el is találta a kutyát, a másik azonban a betonhoz csapódott, és szilánkjai megsebesítették a megtámadott rendőr lábszárát. A sérült rendőrt késő este megoperálták, sebe nyolc napon túl gyógyul. A kutya a lövést követően még élt, állatorvos szállította el a helyszínről.

Összesen két embert állítottak elő, a telephely tulajdonosának büntetőjogi felelősségét még vizsgálják. Ő azt állítja, nem volt tudomása arról, hogy a festék bűncselekményből származik.