Tagadja az MSZP a Zuschlagnak fizetett bánatpénzt

Vágólapra másolva!
Tagadta Nyakó István MSZP-szóvivő, hogy pártja fizetett volna Zuschlag Jánosnak képviselői mandátumáról való lemondásáért és azért, hogy ne tegyen beismerő vallomást. Lados István, a per másodrendű vádlottja azt vallotta a bíróság előtt, hogy felvett egy telefonbeszélgetést, amelyben Zuschlag azt mondta:  több tízmillió forintot kapott az MSZP-től a mandátumáról történő lemondásáért.
Vágólapra másolva!

Sem eddig, sem ezután nem volt és nem lesz olyan kifizetés, amelyet Lados István említett - mondta pénteken Nyakó István, a szocialisták szóvivője. Hozzátette, hogy az MSZP, mint minden olyan párt, amely támogatást kap a magyar költségvetésből, évente elszámol az Állami Számvevőszéknek, és az elszámolást közzéteszik a Magyar Közlönyben.

A Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján Lados István másodrendű vádlott korábbi vallomását olvasták fel, amelyben elmondta, hogy fültanúja volt és felvett egy telefonbeszélgetést, amelyben Zuschlag azt mondta, hogy több tízmillió forintot kapott az MSZP-től országgyűlési képviselői mandátumáról történő lemondásáért. Ladosnak Zuschlag azt is mondta, tárgyal a szocialista párttal arról, hogy "a büntetési tételek leszorítása érdekében a párt fizesse vissza a Zuschlag-szervezetek által elcsalt pénzeket" és ezen túlmenően fizessen az újrakezdéshez is meghatározott összeget.

Nyakó István pénteken arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter valóban trágár szavakkal érdeklődött-e Zuschlag Jánostól a pályázatairól, az akkori megbeszélésen részt vevő szóvivő elmondta: nem emlékszik, hogy Lados István ott lett volna az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportjának az ágazati miniszterrel folytatott megbeszélésen. Arra viszont határozottan emlékszem - folytatta a képviselő - , hogy olyan kérdések, amelyek miatt most Lados Istvánnak gyanúsítottként a bíróság előtt kell felelnie, soha nem hangzottak el.

Nyakó természetesnek nevezte, hogy a frakció szakpolitikusai egyeztetnek az ágazati miniszterrel. Ezt nemcsak az ifjúságpolitikusok, hanem az önkormányzati, oktatási vagy a honvédelmi szakpolitikusok is megteszik - jegyezte meg.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta Lados István vallomása alapján, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, akkori ifjúsági és sportminiszter 2004 januárjában a Buena Vista étteremben látta vendégül az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportját, így Zuschlag Jánost is. A vacsora végeztével - írta a Magyar Nemzet - Arató Gergely, a munkacsoport akkori vezetője, jelenleg oktatási államtitkár félrevonult a miniszterrel, hogy az előzetesen Zuschlaggal megbeszéltek szerint a pályázatokról beszéljen vele. Gyurcsány Ferenc ezen beszélgetés közben kiabált át, állítólag trágár szavakkal az éttermen, mire Zuschlag azonnal odasietett hozzájuk.