Alkalmazza Gyenesei a drámírót, akinek érdekében lobbizott

Vágólapra másolva!
Havi 250 ezer forintot kap az önkormányzati minisztériumtól Siposhegyi Péter, akinek drámáit Gyenesei István önkormányzati miniszter bemutatásra ajánlotta több település vezetőjének - írja a Magyar Nemzet. A drámaíró külsős szakértőként történő foglalkoztatását korábban a miniszter is elismerte.
Vágólapra másolva!

Havonta negyedmillió forintot kap az önkormányzati minisztériumtól Siposhegyi Péter, akinek drámáit Gyenesi István önkormányzati miniszter bemutatásra ajánlotta több, színházzal rendelkező település vezetőjének - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a drámaíró szakértőként vesz részt a tárcavezető sajtó- és médiaszerepléseinek előkészítésében. A minisztérium a Magyar Nemzettel azt közölte: Siposhegyi július 1-től áll velük szerződéses viszonyban, megbízatása év végéig tart.

Gusztos Péter SZDSZ-es képviselő hétfőn azt mondta egy parlamenti interpelláció közben, hogy Gyenesei miniszteri tisztségével összeegyeztethetetlen, ahogy polgármestereket próbált rábírni egy baráti drámaíró színdarabjainak bemutatására. Siposhegyi Péter műveit ajánlotta levelében a miniszter. Gusztos azt tudakolta, hogy Gyenesei miniszterként adott-e hasonló megbízást barátainak. A darab bemutatásáért végzett lobbitevékenysége egyszeri baráti szívesség volt, vagy bújtatott kifizetésként része a korábbi munkaviszonyukból megmaradó kötelezettségeinek - kérdezte.

Gyenesei István válaszában azt mondta: nem a szerző kérte meg a levélírásra, hanem a Magyar Drámáért Alapítvány kérésére írta meg ajánlását. A miniszter szerint egyetlen címzett sem kifogásolta a levél tartalmát. Gyenesei közölte, hogy Siposhegyi Pétert megbízási szerződéssel ez év július 1-je és december 31-e között külső szakértőként foglalkoztatja a minisztérium.