Halottnak utaltatott pénzt egy jánoshalmi férfi

Vágólapra másolva!
A Vám-és Pénzügyőrség nyomozó szolgálata őrizetbe vett egy jánoshalmi férfit adócsalás megalapozott gyanúja miatt - közölte szombaton a VPOP. A férfi egy halott nevére nyitott folyószámlára kért fiktív számlákért átutalásokat a gyanú szerint.
Vágólapra másolva!

A Vám-és Pénzügyőrség nyomozásának eddigi adatai alapján a jánoshalmi férfi megrendelésre fiktív számlákat állított ki társas és egyéni vállalkozások részére a számla bruttó értékének 8-10 százaléka ellenében - olvasható a VPOP szombati közleményében. A fiktív számlákat megrendelő vállalkozásoknak a pénzt a férfi által megadott folyószámlára kellett utalniuk.

Az eljárás során a Vám- és Pénzügyőrség megállapította, hogy a gyanúsított egy évekkel ezelőtt elhunyt személy nevére nyitotta a folyószámlát, és erre kérte a fiktív számlákért járó utalásokat, amelyeket ő a számlához tartozó bankkártyával vett fel. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított 30 gazdálkodó részére 200 millió forint értékben állított ki fiktív számlákat - áll a szervezet közleményében.

A pénzügyőrök a számlakiállítónál valamint a befogadó vállalkozásoknál házkutatásokat tartottak, és lefoglaltak tárgyakat. A jánoshalmi férfit a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.