A rendészeti miniszter utasítására megemeli a rendőrség a két halálos áldozatot követelő nagycsécsi támadás nyomravezetői díját. Draskovics Tibor a Rádió C adásában jelentette be, hogy tízmillió forintot fizetnek annak, aki érdemi információval szolgál az elkövetőről.

Tízmillió forintra emelik a nyomravezetői díjat a nagycsécsi kettős gyilkosság ügyében - jelentette be szerda reggel, a Rádió C műsorában Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A tárcavezető utasítására Bencze József országos rendőrfőkapitány emeli fel a korábbi, egymilliós összeget. A súlyos bűncselekményt kiemelt ügyként kezelik, a miniszter és a főkapitány is folyamatosan kapja a jelentéseket - mondta Draskovics.

A rendőrség által kitűzött díj mellett kétmillió forintot ajánlott fel az elkövetőről szóló megbízható információért a Magyarországi Kisebbségek Pártja és az ÉKE Érdekvédelmi Egyesület is. A két szervezet jótékonysági koncertet szervez a településen, amelynek bevételéből az áldozatok családját segítenék.

Hétfőre virradó éjszaka egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő halt meg Nagycsécsen, miután házukra Molotov-koktélt dobtak, a kigyulladt házból menekülőkre pedig rálőttek. Bár a rendőrség egyelőre nem közölt információt arról, hogy ki lehetett a támadó, illetve mi lehetett az indoka, roma szervezetek etnikai támadásnak minősítették a történteket.

Az MTI roma érdekképviseleti forrásból úgy értesült, hogy az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán szerdán megbeszélést folytat a miniszterrel, csütörtökön pedig az országos rendőrfőkapitánnyal az utóbbi időkben a romákat ért fizikai támadások miatt.