Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy újpesti vegyi üzemben, egy dolgozó súlyosan megsérült. A Fővárosi Tűzoltóság kiemelt riasztási fokozattal vonult a helyszínre, de a tüzet az üzem tűzoltói rövid idő alatt megfékezték. Vizsgálják, hogy került-e veszélyes anyag a levegőbe.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy újpesti vegyi üzemben szerda délelőtt, de a lángokat az üzemi tűzoltók rövid idő alatt eloltották, a baleset a lakosságot az eddigi mérések szerint nem érinti. A balesetnek egy súlyos sérültje van - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az MTI úgy tudja, az eset a Chinoin gyógyszergyárban történt, ahol valamilyen vegyi anyag kapott lángra. Dobson elmondta, jelenleg a polgári védelem vegyi felderítőcsoportja méréseket végez a helyszínen, de semmi nem utal arra, hogy a levegőbe került vegyi anyag a lakosságot veszélyeztetné.

A tűz az üzem első emeletén keletkezett eddig ismeretlen okból, a helyszínre kiemelt riasztási fokozat mellett a Fővárosi Tűzoltóság egységei érkeztek, a riasztást később visszaminősítették. A balesetben egy dolgozó súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a Honvéd Kórházba szállították.