Megtalálta a rendőrség azt a két fiatalt, akik november elsején szlovák házakat firkáltak össze a határ menti Rajkán. Az elkövetők saját bevallásuk szerint nem tudtak az aznapi dunaszerdahelyi focibotrányról; a rendőrség rongálás miatt indított eljárást ellenük.

Két helybeli fiatalember festett falfirkákat szlovák tulajdonú lakóházakra a határ menti Rajkán november 1-jén éjszaka; a fiatalok beismerték tettüket, amely nincs összefüggésben az aznapi dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történtekkel - közölte a rendőrség hétfőn.

A falfirkák a lakóházak falára, kerítésére és egy szlovák ingatlanközvetítő iroda kirakatára kerültek. A graffitiken az volt olvasható, hogy "a haza nem eladó". A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a 20 éves és a 22 éves férfi meghallgatása során elmondta, hogy ittasan rajzolták fel a falfirkákat a rajkai szlovák házakra.

Kocsis Tünde alezredes hozzátette: a gyanúsítottak azt állították, hogy a dunaszerdahelyi eseményekről semmit nem tudtak, így nem az ott történtekre reagáltak falfirkálással. Egyikükkel szemben rongálás, a másik fiatalember ellen rongálás, valamint lőszerrel és kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Utóbbinál ugyanis a házkutatás során két lőszert és kábítószergyanús anyagot találtak - közölte a sajtóreferens.