Vágólapra másolva!
Minden korábbinál alacsonyabbra esett Sólyom László köztársasági elnök népszerűségi mutatója a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. A Népszabadságban olvasható eredmények szerint az államfő a nemzeti csúcs kihagyásával rontott megítélésén.
Vágólapra másolva!

Öt pontot veszített Sólyom László köztársasági elnök a népszerűségi indexéből - derült ki a Szonda Ipsos új közvélemény-kutatásából, melyet a hétfői Népszabadság ismertetett. Az október második felében végzett felmérés szerint a falvakban élők és a bizonytalan pártválasztók véleményét befolyásolta leginkább negatív irányba, hogy Sólyom nem ment el a nemzeti csúcsra. A köztársasági elnök népszerűségi pontszáma most minden korábbinál alacsonyabb - csupán 45 pont a 100-as skálán.

Ennek ellenére az államfő még mindig vezeti a népszerűségi rangsort. A második hely holtversenyben Göncz Kinga külügyminiszteré és Orbán Viktor Fidesz-elnöké, őket egy ponttal lemaradva Szili Katalin házelnök követi.

Októberben a második legnagyobb változás Dávid Ibolya MDF-elnök megítélésében történt - olvasható a Népszabadságban. 3 ponttal esett a népszerűsége, és pályafutása során most először ért el 40 pont alatti eredményt: csupán 39 pontot. 2008 elején még a három legnépszerűbb politikus közé tartozott. Az MDF elnökével főként a Fidesz szimpatizánsai kritikusak.