Tizenéves rablók támadtak egy vonaton

2008.11.12. 16:03

Kifosztott egy 15 éves fiút a vonaton egy tizenéves fiatalokból álló társaság. A négy rabló közül ketten gyerekkorúak, vagyis 14 évnél fiatalabbak, így nem büntethetők.

Tizenéves rablók kétszer is megtámadtak egy 15 éves fiút a Miskolc és Szerencs között közlekedő személyvonaton, a négy elkövetőt a rendőrség elfogta - közölte szerdán Dobi Tamás, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. A 15 éves fiútól a vele hasonló korú fiatalok a nála lévő értékeket követelték, egyikük egy kis kést is elővett. A fenyegetésre a fiú átadta 200 forintját, majd a rablók - miután már mindenki leszállt a vonatról - újra visszatértek hozzá és elvették a többi értéktárgyát is

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményt két fiatalkorú és két gyermekkorú taktaszadai fiú követte el, akik a kihallgatásuk alkalmával elismerték tettüket - tette hozzá Dobi. A Szerencsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettében indított eljárást.

A gyermekkorúak tettükért nem büntethetők, a rendőrség ilyen esetekben értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt, hogy vizsgálják meg a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén tegyenek gyermekvédelmi intézkedéseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK