Magyar gyógyszersegélyt visznek Észak-Koreába

Vágólapra másolva!
Gyógyszereket és vetőmagot szállít Észak-Koreába a Baptista Szeretetszolgála, hogy ezzel segítsen meg egy gyermekkórházat és a környező falvakat. A gyógyszereket egy multinacionális gyógyszercég magyar leányvállalata ajánlotta föl.
Vágólapra másolva!

Félmilliárd forint értékű gyógyszer- és vetőmagszállítmányt küld péntek hajnalban Észak-Koreába a Baptista Szeretetszolgálat - adta hírül a szervezet az csütörtöki közleményében. A zömében egészségügyi felszerelésből álló szállítmány várhatóan két hét múlva érkezik meg egy gyermekkórházba és a környező rászoruló falvakba - közölték.

A nagy hatékonyságú, világszínvonalú kórházi gyógyszerekből összeállított rakomány egy részét egy multinacionális gyógyszercég magyar vállalata bocsátotta a Baptista Szeretetszolgálat rendelkezésére, hogy szállítsák azt a magyarországi és külföldi misszióikhoz. Ugyanez a cég hasonló segélyszállítmányt küldött a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül az év elején egyebek mellett egy szudáni gyermek-menekülttáborba mintegy 5 millió forint értékben.