Nyomozás indult a megyeházi balhé miatt

Vágólapra másolva!
Rendőrségi nyomozás indult a szegedi megyeházán történt vita miatt, amikor - egyes sajtóhírek szerint - tettlegesen is egymásnak esett a közgyűlési elnök és a főjegyző. A rendőrség egyelőre tanúkat hallgat meg. A két érintett korábban nyilatkozatban próbálta enyhíteni a történteket.
Vágólapra másolva!

Tanúkihallgatásokkal megkezdődött a nyomozás a szegedi megyeházán szeptember 24-én a fideszes Magyar Anna közgyűlési elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között történtekkel kapcsolatban - közölte Pengő Erzsébet, a Békés megyei rendőrség sajtóreferense.

A közgyűlési elnök és a főjegyző között a megyeházán egy szakmai kérdésben indulatos, tettlegességig fajuló vita alakult ki. Magyar Anna és Csonkáné Balda Ilona utólag közös nyilatkozatot adott ki arról, hogy "a valóságtól igen távolálló" sajtóhírek jelentek meg az esetről. Nem ütött meg senki senkit, nem volt pofon, nem kellett senkit a földről felsegíteni, és a főjegyző sem kiáltott segítségért - hangsúlyozta korábban Magyar Anna.

Az eset miatt az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció az elnök lemondását követelte, majd fegyelmi eljárás megindítását javasolta. Végül a frakció egyik tagja tett feljelentést október 7-én az ügyészségen, amely illetékesség hiányában az ügyet továbbította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra. Itt azonban elfogultságot jelentettek be, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság a Békés megyei főkapitányságot jelölte ki eljáró hatóságként.