A józsefvárosi piacon kínálták a hamis iratokat

2008.11.14. 10:39

Vezetői engedélyeket, személyi- és vagyonőri igazolványokat, lakcímkártyákat, iskolai okleveleket, kereskedelmi számlákat hamisított egy férfi a rendőrök szerint a XVIII. kerületben. A hamisítványokat egy társával közösen értékesítette a józsefvárosi piacon.

Közokirat-hamisítókat értek tetten a rendőrök egy XVIII. kerületi lakásban. A két férfi a józsefvárosi piacon vette fel a rendeléseket, és egy kis műhelyben készítette a hamis igazolványokat, bizonyítványokat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 32 és 36 éves budapesti férfiakat egy héttel ezelőtt érték tetten, azóta egyikük, aki a piacon a rendeléseket vette fel, részben elismerte a közvetítői tevékenységét.

Az eddigi adatok szerint K. Péter Ferenc magyar vezetői engedélyeket, személyi- és vagyonőri igazolványokat, lakcímkártyákat, iskolai okleveleket, kereskedelmi számlákat hamisított, és ezeket társa, B. István közreműködésével értékesítette a VIII. kerületi piacon. A gyanú szerint K. a hamis okmányokat a XVIII. kerületi lakásban kialakított műhelyben készítette el számítógép, szkenner, nyomtató, fóliázó gép és bélyegzők segítségével. A megtévesztő dokumentumokat okiratmásolatok, iratminták felhasználásával, grafikai programok segítségével állította elő.

A házkutatás során a nyomozók lefoglalták a hamisításhoz használt számítástechnikai eszközöket és segédanyagokat, továbbá a készülő és a már elkészült okiratokat, valamint azok másolatait. K. a vallomástételt megtagadta, míg B. a közvetítői tevékenységét részben elismerte. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK