Munka közben halt meg egy budapesti darukezelő

Vágólapra másolva!
Egy konténer emelése közben szívrohamot kapott és meghalt egy darukezelő a négyes metró építkezésén Budapesten. Az irányítás nélkül maradt daru egy házat kis mértékben megrongált, de nem okozott komolyabb károkat.
Vágólapra másolva!

Munka közben rosszul lett és meghalt egy darukezelő pénteken a fővárosban, a négyes metró Móricz Zsigmond körtéri építkezésén. Az általa kezelt daru a tragédia pillanatában éppen egy betonszállító konténert emelt a magasba, amely egy ház falának ütközött, miután a kezelő elvesztette felette az uralmat.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a falnak csapódó konténer komolyabb sérülést nem okozott az épületben. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője közlése szerint csak a ház ereszcsatornája és a tető szélén lévő deszkázat sérült meg, a daru nem jelent veszélyt a házban lakók számára.

A darukezelő halálát nagy valószínűséggel szívroham - közölte a BKV a helyszínre érkezett orvosra hivatkozva. Az 57 éves szakember a metróépítő cég egyik alvállalkozójának darukezelője volt - írta közleményében a BKV. A közlekedési vállalat saját halottjának tekinti a szakembert.

A férfi holttestét melőkosárral hozták le negyven méter magasból - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. A mentés idejére a Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső tér felől érkező forgalmat - a tömegközlekedési eszközök kivételével - a rendőrök elterelték.

A kiérkező mentők a darukezelőnél már csak a halál beálltát tudták megállapítani - mondta az [origo]-nak az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete. A BRFK közlése szerint a férfi természetes halállal halt meg.