Székházfoglalással fenyegetik a Hospinvestet

2008.11.14. 19:13

A Hospinvest Zrt. székházának elfoglalásával fenyeget Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége, ha a cég szombatig nem hagyja el az egri kórházat. A tiltakozó szervezet azért szánta rá magát a lépésre, mert úgy véli, a Hospinvest törvénytelenül üzemelteti az egészségügyi intézményt.

Nem jutott egyetértésre a Hospinvest Zrt. és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteken abban a kérdésben, hogy a cég törvényesen működteti-e az egri Markhot Ferenc kórházat. Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke a tárgyalás után közölte, hogy amennyiben a Hospinvest szombatig nem hagyja el a kórházat, a szövetség megszállja a vállalat egyik székházat

Éliás azzal indokolta tervezett lépésüket, hogy nem kaptak kielégítő választ a cég törvényességét illetően. A Hospinvest ugyanakkor közleményben bejelentette, hogy a VÉSZ nyílt fenyegetése miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

A Hospinvest beszámolt arról is, hogy az általuk kezdeményezett találkozón a vállalat bemutatta a VÉSZ-nek azokat a dokumentumokat, amelyek állításuk szerint azt igazolják, hogy működésük törvényes. Ezeket az iratokat azonban a VÉSZ nem fogadta el, s "bele sem voltak hajlandók tekinteni" - állította a Hospinvest. A VÉSZ szerdán már tüntetett a cég Megyeri úti székháza előtt, mert szerintük a Hospinvest törvénytelenül üzemelteti az egri megyei kórházat, miután a bíróság megsemmisítette a pályázatát.

A Hospinvest november 1-je óta üzemelteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat. Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az intézményt. Szeptember 15-én a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította a vagyonkezelési pályázat győztesévé. Sós Tamás (MSZP), a megyei közgyűlés elnöke azonban másnap bejelentette: nem bontják fel a szerződést.

Az MTI által korábban megkérdezett jogászok szerint az ítélet nem érinti közvetlenül a megye és a cég között létrejött szerződést, annak felbontása polgári peres úton kezdeményezhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK