Egy helyen fogtak 55 szabálysértőt a rendőrök

Vágólapra másolva!
Tömegesen követték el az autósok ugyanott, ugyanazt a szabálysértést Debrecenben: a szembejövők sávjában próbáltak előrejutni a dugóban. A rendőrség összesen 55 szabálysértőt fogott hétfőn.
Vágólapra másolva!

Másfél óra alatt ötvenöten követték el ugyanazt a közlekedési szabálysértést hétfő reggel Debrecenben, a Faraktár úton: autójukkal szabálytalanul vették igénybe a szemközti sávot. Az ellenőrző akció mérlegéről Vezendi Jánosné őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta az MTI-t. A rendőrök 44 járművezetőre helyszíni bírságot szabtak ki, 3 ember ellen feljelentést tettek közúti közlekedés rendjének megsértése miatt, míg 8 esetben záróvonal átlépése miatt indult szabálysértési eljárás.

A fokozott ellenőrzés célja az őrnagy szerint a közúti közlekedés résztvevőit irritáló járművezetők, illetve a balesetveszélyes szabálysértések kiszűrése volt. Az elmúlt időszakban ugyanis jelentősen nőtt a Faraktár úton azoknak az autósoknak a száma, akik a reggeli csúcsforgalomban úgy próbáltak előrejutni, hogy a szembejövő sávban előzték meg a kocsisort.