Mehet a brüsszeli metrólobbi plusz 80 millióért

Vágólapra másolva!
A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén rábólintott arra, hogy 80 millió forinttal több pénzt költsenek a 4-es metró építésének kommunikációjára. A pluszpénzt az uniós támogatásért zajló lobbi költségeire fordítják.
Vágólapra másolva!

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén azzal, hogy 80 millió forinttal emeljék a 4-es metró építésének kommunikációjával foglalkozó cég megbízatási keretösszegét az európai uniós támogatáshoz kötődő többletfeladatok miatt - tudta meg az MTI az ülés - nevük említése nélkül nyilatkozó - résztvevőitől, akik szerint így a Sawyer-Miller Group 2005 szeptembere és 2010 decembere között 214 millió forintért végzi a beruházáshoz kapcsolódó pr-feladatokat. A plusztámogatást nem az idei, hanem a jövő évi költségvetésben rendezik.

Névtelenül nyilatkozó fővárosi képviselők már vasárnap kiszivárogtatták, hogy a hétfői ülésen döntés születhet a kommunikációs összeg növeléséről. A pr-keret megtoldását azzal indokolták, hogy a 4-es metró építésének európai uniós támogatási kérelme a kommunikációban is többletfeladatként jelentkezett, és fontos, hogy tájékozottak legyenek a brüsszeli döntéshozók, illetve azok a szakemberek, akik hatással lehetnek a támogatási kérelem elbírálására.