Készül a vádirat Kolompár Orbán ellen

Vágólapra másolva!
Napokon belül gyanúsítottból vádlottá válik Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, az ügyészségen ugyanis már készül az ellene szóló vádirat. Kolompárt 13 millió forintos gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Már részben elkészítette a vádiratot a Kecskeméti Városi Ügyészség Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének büntetőügyében - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az iratot napokon belül benyújtják a bíróságra, és onnantól Kolompár nem gyanúsítottja, hanem vádlottja lesz egy 13 millió forintos gazdasági bűncselekménynek.

A készülő vádiratról szóló információkat Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Magyar Nemzetnek.

Kolompár Orbánt azért gyanúsítják bűncselekmény elkövetésével, mert az általa jegyzett kiskunmajsai illetőségű Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet nem tud elszámolni több mint 13 millió forintnyi állami támogatással, amelyet munkahelyteremtésre vett fel. Rajta kívül három másik gyanúsítottja van az ügynek, köztük Kolompár felesége és egyik rokona - olvasható a lapban.