Óvodásokat szállító busz szenvedett balesetet Budán

Vágólapra másolva!
Óvodásokat szállító kisbusz karambolozott kisteherautóval Budapesten. A busz felborult, a benne utazó gyerekek közül hatan megsérültek. Egyikük állapota életveszélyes, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Életveszélyesen megsérült egy négy-öt év körüli gyermek, amikor felborult egy óvodásokat szállító kisbusz Budapesten. Egy másik gyermek is súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, további négy pedig könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet - mondta az [origo]-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A szerencsétlenség a 11. kerületben történt, a Pannonhalmi és az Előpatak utca kereszteződésében - tájékoztatta a mentők szóvivője az MTI-t. Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy a kisbusz a XI. kerületi Dayka Gábor utcai óvodásokat szállította.

Az óvodásokat szállító kisbusz egy kisteherautóval ütközött össze, majd a jobb oldalára borult. Az életveszélyesen megsérült gyerek szemtanúk szerint az ütközéskor kiesett a buszból, őt a busz alól kellett kiszabadítani. A gyereket a mentősök élesztették újra. A sérülteket kórházba szállították - közölte Győrfi Pál.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: az ütközés körülményeit még vizsgálják. A sajtóügyeletes közlése szerint a kisbuszban összesen tizenegy óvodás utazott.