Csalódott a szlovák válaszban Draskovics

Vágólapra másolva!
Csalódást keltőnek nevezte a dunaszerdahelyi focibotránnyal kapcsolatos szlovák választ Draskovics Tibor igazságügyi miniszter. Draskovics szerint Robert Kalinák szlovák belügyminiszter válaszában nem szerepeltek bizonyítékok, amelyek igazolnák a durva rendőri fellépést.
Vágólapra másolva!

Csalódást keltő Robert Kalinák szlovák belügyminiszter válaszlevele, mert nem tartalmazza azokat a bizonyítékokat vagy annak magyarázatát, hogy miért került sor a durva rendőri fellépésre a dunaszerdahelyi stadionban - mondta csütörtökön Brüsszelben az MTI-nek Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

Draskovics, aki az EU belügyminiszteri tanácskozásán vett részt, az eredeti tervekkel ellentétben mégsem találkozott a nap folyamán Kalinákkal, mert a szlovák belügyi tárca vezetője pozsonyi teendőire hivatkozva távol maradt a tanácskozástól. "Szlovák kollégám kezdeményezését a kétoldalú találkozóra elfogadtam, és erre rövidesen sor is fog kerülni" - mondta.

A szlovák belügyminiszter kedden küldte el az esetről szóló válaszát a magyar igazságügyi miniszternek. Ebben azt állította, nem csak a magyar szurkolókkal szemben léptek fel a szlovák rendőrök a november 1-jei focimeccsen. A szlovák miniszter találkozóra is hívta magyar kollégáját.