Megfelezték a hódmezővásárhelyi képviselők tiszteletdíját

2008.11.27. 15:04

Mintegy 50 millió forintot spórol évente Hódmezővársárhely önkormányzata azzal, hogy a felére csökkentették az önkormányzati képviselők tiszteletdíját és megszüntették a bizottsági tisztségekért járó díjazást. A döntés része a polgármester által meghirdetett takarékossági programnak.

Egyhangú döntéssel felére csökkentette Hódmezővásárhely önkormányzata a képviselők tiszteletdíját csütörtöki rendkívüli ülésén, egyúttal megszüntették a bizottsági tisztségekért járó díjazást - közölte  Korsós Ágnes, a Csongrád megyei város jegyzője. Hozzátette: 100 ezer 490 forintról bruttó 50 ezer forintra csökkentették a képviselők tiszteletdíját.

A közgyűlés továbbá Lázár János polgármester javaslata alapján megszüntette a bizottsági elnöki és bizottsági tagságért járó díjakat, eltörölte a részönkormányzati és külső bizottsági tagok tiszteletdíját. A képviselők megszüntették a tanácsnokok díjazását is.

A jegyző kifejtette: egy vásárhelyi települési képviselő korábban átlag bruttó 161 ezer 760 forintot keresett. Hódmezővásárhely városa a közgyűlés és a bizottságok tagjaira, valamint a részönkormányzatra eddig évente 68 millió forintot költött. A döntés éves szinten 50 millió forintos megtakarítást jelent majd.

A döntés része a korábban a polgármester által meghirdetett takarékossági programnak, amelynek elindítását a gazdasági válság elhúzódásával indokolta a város vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK