Két órát várattak egy infarktusos beteget Budán

Vágólapra másolva!
Több mint két órát kellett várnia szerdán a mentőre egy infarktusos betegeknek, aki a Budai Irgalmasrendi Kórház ortopédiáján lett rosszul - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. A kórház kardiológiai osztályának vezetője az eset kivizsgálását követeli.
Vágólapra másolva!

Több mint két óra telt el a riasztás után, mire a mentők a Budai Irgalmasrendi Kórház ortopédiai osztályáról a pár háztömbbel arrébb lévő kardiológiára szállítottak egy infarktusos betegeket - számolt be az esetről a pénteki Magyar Nemzet.

Tomcsányi János, a kardiológiai osztály vezetője a napilapnak elmondta: szerda reggelt valamivel 8 óra előtt riasztották a mentőket, mikor egy tíz napja operált, lábadozó beteg infarktust kapott az ortopédián. Tomcsányi szerint a mentő a telefonhívás után körülbelül két órával érkezett meg, ezért a beteg csak 10 óra után került a szívkatéteres laborba, amely ugyanúgy a II. kerületi Frankel Leó úton található, mint az ortopédia. A beteget újra kellett éleszteni, azóta is lélegeztetőgéppel tartják életben - olvasható a Magyar Nemzetben.

A kardiológiai osztály vezetője hozzátette: a rögzített telefonhívás bizonyítja, hogy egyértelműen tudtára adták a mentőknek: infarktusról van szó. Tomcsányi azonnal vizsgálatot követel az ügyben. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál szerint eddig nem érkezett hozzájuk konkrét panasz az ügyben, de ha ez megtörténik, ki fogják vizsgálni az esetet.