Vizsgálják az Üllői úti falomlást

2008.11.30. 21:03

Vizsgálja a rendőrség a szombati Üllői úti falomlás titkát. A bontás alatt álló épület leomló homlokzata maga alá temetett egy ötven év körüli férfit, akinek kilétét azóta sem sikerült megállapítani.

Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya az Üllői úton történt falomlás okát. A vizsgálatnak azt kell kiderítenie, miért omlott le az utcára a bontás alatt álló épület homlokzata - közölte a rendőrség sajtóügyeletese, Sass Oszkár. A szombati baleset ötven év körüli áldozatát egyelőre nem tudták azonosítani.

A baleset szombat délelőtt történt, közel a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Az egykori Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola épületét bontó munkások jelezték az omláshoz kiérkező tűzoltóknak, hogy valószínűleg egy ember maradt a romok alatt. A területet keresőkutyákkal vizsgálták át, ekkor találták meg a felismerhetetlenségig összeroncsolódott ötven év körüli férfit.

A területet vizsgálók nem zárták ki, hogy az épület tovább omlik, ezért a környéket a bontás befejezéséig lezárták. A helyszínen munkaügyi ellenőrök hallgatták meg a kivitelező cég vezetőit és munkásait a balesetről, a bontási munkák biztosításáról. Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a baleset után közölte: a kivitelező arról tájékoztatta őket, hogy a bontást két munkagép végezte, és a helyszínt biztosították.

KAPCSOLÓDÓ CIKK