Vágólapra másolva!
Bemutatták a Gyurcsány Ferenc 2006-2007-es  blogbejegyzéseiből készült válogatáskötetet. A rendezvényen ketten hangoskodtak és hazaárulóztak, őket a kormányőrök kikísérték.
Vágólapra másolva!

Egy budapesti könyvesboltban mutatták be Gyurcsány Ferenc könyvét, amely blogjának 2006-2007-es bejegyzéseit tartalmazza. A miniszterelnökkel Vágó István televíziós műsorvezető beszélgetett a helyszíni közönség előtt.

Gyurcsány Ferenc a blogolásról azt mondta, eleinte még a családon belül is téma volt, hogy mit írhat le és mit nem, mára azonban már mindenki megbarátkozott ezzel a műfajjal. Hozzátette: általában kora reggel szokta diktafonra mondani az aznapi blogot, amelyet aztán Keszthelyi András főtanácsadó szerkeszt meg.

Megjegyezte, mindig arról ír, ami foglalkoztatja, így ha nehezebb a helyzet az országban, akkor hetekig elmaradnak a családról szóló beszámolók. Volt rá példa, hogy a blogban tett fontos bejelentéseket a miniszterelnök. 2006 februárjában például ott erősítette meg először, hogy a madárinfluenza valóban megjelent az országban. A 2006-os tavaszi parlamenti választások után pedig a blogjában kezdett el először írni arról, hogy fájdalmas reformokra készül.

Miután a könyvbemutatón tartott beszélgetésben szóba került Orbán Viktor Fidesz-elnök neve, Gyurcsány Ferenc kitért arra: fenntartja korábbi véleményét, hogy szem- és gyomorforgató magatartás, ha valaki pénzért eladja politikusi beszédeit, és ebből magánjövedelemre tesz szert.

Szerinte ez elfogadhatatlan, hiszen kapnak fizetést, ezért ő a blogkönyv őt illető szerzői honoráriumát jótékony célra ajánlja fel, egy komlói roma tanoda részére. Mint mondta, attól is függ, hogy mennyi pénzt kap az intézmény, hogy mennyi fogy el a 2006. és 2007. év mintegy 250 blogbejegyzését tartalmazó válogatáskötetből.

A miniszterelnök ezt követően dedikálni kezdett. A beszélgetés közben a dedikálásra várók közül kilépve ketten hangoskodtak, hazaárulóztak. A kormányőrök mindkettejüket kikísérték a könyvesboltból. Az épület előtt is állt nagyjából tíz - többségében a Kossuth téri tüntetésekről is ismert - tüntető, akik időnként kiabáltak. A könyvesbolt előtt - ahová a miniszterelnök feleségével érkezett - mintegy 25 rendőr volt.