Fénymásolóval gyártott 54 ezer forintos bankjeggyel vert át egy idős férfit egy 17 éves kétpói fiatalember. A nem létező címletű bankókat három birka ellenértékeként adta a sértettnek, akinek nem tűnt fel az átverés, csak a postán szóltak neki.

Két nem létező, 54 ezer forintos címletű bankjeggyel fizettek egy idős embernek három birkáért a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón. A papírpénzt átadó fiatalember ellen csalás miatt indítottak eljárást - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A 17 éves kétpói fiatalember birkavásárlás miatt kereste fel a 62 éves helyi lakost, akivel meg is egyezett három állat megvételéről és a 108 ezer forintos árról A vásárló két nap múlva vitte a pénzt: két 54 ezer forintos bankjegyet adott át az idős embernek.

A sértettnek nem tűnt fel semmi, eltette a bankókat. Amikor a postán fel akarta azokat váltani, azt hitték, viccel, majd látva, hogy nem tréfának szánta a kérését, közölték vele: ilyen címletű fizetőeszköz Magyarországon nincs forgalomban.

A hamisító egy 20 ezer forintos címletű bankjegy képét alakította át 54 ezer forintossá. A fénymásolással előállított papírpénzről már az első tapintásra megállapítható, hogy silány minőségű. A pénzből a csalónál tartott házkutatás során a rendőrök további 23 darabot találtak, valamennyinek megegyezik a sorozatszáma. A fiatalember azt vallotta, hogy az 54 ezer forintosokat egy hulladékgyűjtő telepen találta.