Életveszélyesen sérült a forró vízbe esett kislány

Vágólapra másolva!
Testfelületének 45 százalékán megégett az a hároméves kislány, aki egy földön felejtett forróvizes tálba esett egy Szabolcs megyei disznóölésen. Az életveszélyesen megsérült lányt csak a harmadik helyen tudták ellátni az orvosok, a rendőrség vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves érpataki kislány, aki forró vízbe esett egy disznóvágáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn. A gyermek csak zavaros úton jutott orvosi ellátáshoz.

A kislány még szombaton esett a forró vízbe disznóöléskor - mondta Fülöp Gergely százados. A rendelkezésre álló adatok szerint a hatgyermekes érpataki család az udvaron dolgozta fel a levágott disznót, de egy forró vizes edényt bevittek a házba. Az edényt a padlóra tették, ahol a kislány beleesett.

Az édesanyja a szomszédot kérte meg, hogy kocsival vigye a gyereket az újfehértói orvosi ügyeletre, az ottani orvos azonban éppen egy másik sürgős eset helyszínén tartózkodott. A helyi ápolónő azt tanácsolta, várják meg, míg mentőt hív, hogy a nyíregyházi kórházba szállítsák a sérültet, az édesanya azonban inkább vonattal vitte gyermekét Debrecenbe. Innen mentővel tovább küldték a testfelületének 45 százalékán megégett kislányt a miskolci gyermekintenzív osztályra.

Az MTI-t a kórház arról tájékoztatta, hogy a kislánynak súlyos, nagy kiterjedésű égési sérülései vannak, és "állapotának fenntartásához légzés- és keringéstámogatást is igényel a szervezete".

Az esetről a miskolci kórház értesítette vasárnap a rendőrséget. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást az ügyben, az eljárásnak jelenleg még nincs gyanúsítottja.