Lepragyanúval vizsgálnak Budapesten egy román nőt

Vágólapra másolva!
A rendőri igazoltatás során leprásnak mondta magát egy román állampolgárságú nő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A nőt kórházba szállították, ahol speciális szakambulancián vizsgálják ki.
Vágólapra másolva!

Leprásnak mondta magát egy igazoltatott román állampolgár Csengersimán - erősítette meg a Szabolcs Online internetes újság hétfői értesülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely.

A román nőt a csengeri határőrizeti kirendeltség járőrei egy rutinszerű, mélységi ellenőrzésen igazoltatták vasárnap délután. Megállapították, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, azonban sebeket vettek észre rajta - mondta Fülöp. Mikor a rendőrök rákérdeztek a sebek eredetére, a nő válasza az volt, hogy "leprás". A rendőrök mentőt hívtak, akik kórházba vitték a nőt.

Az internetes lap szerint a magyarul beszélő román állampolgárt a fehérgyarmati kórházban látták el, majd hétfőn a budapesti Szent László kórházba szállították, ahol speciális szakambulancián vizsgálják állításának igazságtartalmát. A fővárosi kórházban egyelőre nem tudtak felvilágosítást adni az eset kapcsán az MTI-nek.