Ittasan koccant, majd továbbhajtott egy orvos Hevesben

Vágólapra másolva!
Előzés közben apróbb balesetet okozott autójával egy orvos Heves megyében, majd tovább hajtott. A másik autós azonban megállította, és rendőrt hívott. Később kiderült, az orvos ittas volt, ráadásul éppen ügyeletbe tartott.
Vágólapra másolva!

Ittasan koccanásos balesetet okozott, majd továbbhajtott egy orvos a Heves megyei Kápolna és Kerecsend között - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a férfi autójával még december 9-én, előzés közben sodorta el a szemből jövő gépkocsi visszapillantó tükrét.

A szabályosan közlekedő autós a megállás nélkül továbbhaladó sofőr után hajtott, megállította, majd kihívta a rendőrséget. Az orvos vizsgálata során kiderült, hogy ittasan vezette a kocsit, ezért jogosítványát a helyszínen bevonták és ittas vezetés miatt eljárást indítottak ellene - közölte Soltész. A balesetben senki nem sérült meg.

Bessenyei Ákos, az Agria Ügyelet alapellátási divíziójának igazgatója az MTI-nek elmondta: a cégnek nincs köze ahhoz, hogy egy velük szerződésben álló orvos miként viselkedik a közúton. Ha balesetet okoz, az a rendőrségre tartozik. Természetesen, ha orvosi mulasztást követett volna el, megtették volna a szükséges lépéseket - közölte.

Az ügyeleti szolgálat aznap nem maradt el, az orvost, aki nem jelentkezett, egy kollégájával pótolták - mondta Bessenyei Ákos.