Ellentmondó állítások

A vasárnapi napközben tartott, Kelet-Magyarországra kiterjedő sztrájkról a szakszervezetek és a MÁV ellentmondásos információkat közölt a nap folyamán. A MÁV szerint alacsony, 3,7-18 százalék közötti sztrájk támogatottsága, így a vonatok 88 százaléka közlekedett a munkabeszüntetés első hét órájában - állította a MÁV Zrt. déli közleményében. A vasúttársaság szerint nem olyan nagy a sztrájk-támogatottsága, mint ahogy azt a szakszervezet állítja. A sztrájk ideje alatti első hét órában a 700 vonatból csupán 68 vonat maradt ki teljes útvonalon a menetrendből, további 13 járat rövidebb útvonalon szállította az utasokat, így a vonatok 88 százaléka közlekedett - közölték.

A cég közleménye szerint a miskolci, a nyíregyházi térségben - ahol több jegy- és kocsivizsgáló, illetve néhány forgalomirányító sztrájkolt - a vonatoknak csak fele jutott el a végállomásra. A három város térségében a sztrájkolók miatt akadozik a távolsági és IC-közlekedés is. Szegeden viszont reggel óta javult a közlekedés, a műszakváltás után már Szeged is indít és fogad vonatot - állítja MÁV. A vasúttársaság szerint Dunántúlon zavartalan a közlekedés, a budapesti főpályaudvarokon dolgoznak a vasutasok, fogadják és indítják a járatokat.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke ezzel szemben vasárnap reggel azt állította: a vasúti közlekedés megbénult Kelet-Magyarországon. Szerinte annyian vettek részt a sztrájkban, ahányan ezt meg tudták oldani. A szakszervezeti vezető éppen a magas támogatottsággal indokolta a sztrájk kiterjesztését, illetve azzal, hogy többen kívánnak csatlakozni a munkabeszüntetéshez.

Barna István, a VDSZSZ területi vezetője szerint a vasutassztrájk miatt szinte áll a vonatforgalom Kelet-Magyarországon. Szerinte a debreceni állomásról, ahonnan, illetve ahová 55 szerelvénynek kellett volna indulnia, valamint érkeznie vasárnap délig, mindössze 6-7 vonat közlekedett. Klupta István, a VDSZSZ nyíregyházi ügyvezetője közölte: Szabolcsban a jegy- és kocsivizsgálók szinte száz százalékosan csatlakoztak a sztrájkhoz, csaknem megbénították a megyében a vonatforgalmat.

Forrás: MTI

Miközben a MÁV szerint Szegeden a reggeli műszakváltás után az állomáson helyreállt a forgalom, a szakszervezet azt állítja: ez nem fedi a valóságot, mivel két vonatot fogadott ugyan a szegedi Nagyállomás, de indítani továbbra sem indítanak. A szakszervezet szerint a sztrájktörők nem riadnak vissza a vonatveszélyeztetéstől sem, kis híján kocsivizsgálat és fékpróba nélkül indult el egy vonat Borsod megyei Ózdról - mondta Cseh Béla Zoltán, a VDSZSZ területi vezető ügyvivője.

A fővárosban alig érezték

A Budapesti Keleti pályaudvaron vasárnap reggel majdnem teljesen zavartalan volt a forgalom, a jegypénztárak és a pályaudvar árusai is nyitva voltak, a vonatok pedig elindultak a keleti országrészbe, köztük Békéscsabára, Sátoraljaújhelyre és Szolnokra. A MÁV azonban már ekkor sem tudta garantálni, hogy a szerelvények meg is érkeznek a célállomásaikra. Az érkező szerelvények jórészt szintén menetrend szerint közlekedtek Szolnok és Hatvan felől, egyedül a Sárospatakról érkező vonat gyűjtött jelentős, 70 perces késést a sztrájk miatt.

Az [origo] tudósítója a helyszínen több olyan utassal is beszélt, akik a késés miatt már közel egy órája vártak a Kelet-Magyarországról érkező, Nagykanizsa felé továbbközlekedő szerelvényre. "Szemét dolog, hogy nem tudunk hazamenni. Kivel tolnak ki? Mindig a szegény vidéki emberrel!" - zsörtölődött például két idős nyugdíjas a peronon. Összességében azonban a várakozók tömege fél 11-kor nem volt látványosan nagyobb, mint a pályaudvar előtt Fónagy János fideszes képviselő, volt közlekedési miniszter sajtótájékoztatójára összegyűlt újságírók hada. Fónagy a pályaudvar előtt arról beszélt, hogy egy sztrájk soha nem jó az országnak, de néha elkerülhetetlen.