Fiatalkorú fosztogatókat fogtak el Kaposváron

Vágólapra másolva!
Egy 16 és egy 17 éves fiatal fosztogatott kaposvári családi házakat szeptember óta. A rendőrség akkor tudta elcsípni őket, amikor egy házban tetten érték a két betörőt.
Vágólapra másolva!

Lebukott a kaposvári családi házakat fosztogató fiatalkorú betörőpáros, azóta látványosan csökkent a betörések száma a somogyi megyeszékhelyen - közölte hétfőn a kaposvári rendőrkapitányság. Markocsányi Gábor, a bűnügyi osztály munkatársa elmondta, hogy a két, korábban hasonló bűncselekmények miatt már büntetett fiatal szeptember óta fosztogatta a családi házakat. Többnyire értékes műszaki cikkeket - laptopot, videokamerát, GPS-t -, valamint ékszert és készpénzt vittek magukkal.

A betörőket legutolsó akciójuk során a ház tulajdonosai rajtakapták, és értesítették a rendőröket. Az egyik fiatalembert a járőrök a helyszínen elfogták, a másik azonban akkor megszökött, ám később őt is előállították. A páros idősebb tagja beismerő vallomást tett, s nem csak a legutóbbi, hanem az azt megelőző betöréseket is elismerte. Ennek alapján négy betöréssel gyanúsítják a fiatalokat, de a rendőrség feltételezése szerint még legalább hat-hét hasonló bűncselekményt követtek el.

A bűncselekmények elkövetését tagadó 16 éves fiút a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, 17 éves társa szabadlábon várja a nyomozás lezárását.