Rablók lehettek a vecsési Magyar Gárda-tag támadói

Vágólapra másolva!
Betörtek egy vecsési házba, a férfit megverték, pénzt és ékszereket vittek el. A férfi a Magyar Gárda alapító tagja, de a rendőrség szerint ennek nincs jelentősége, mert valószínűleg tipikus rablásról van szó. A politikai indíttatás a vecsési polgármester szerint sem valószínű.
Vágólapra másolva!

Betörtek hétfőn egy vecsési családi házba, az ott élő férfit megverték a támadók, feleségét és lányát pedig fegyverrel fenyegették meg. A férfi a Magyar Gárda alapító tagja, a rendőrség szerint azonban ennek nincs jelentősége, mert a jelek szerint tipikus rablásról van szó. Korábban a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is hangsúlyozta cikkeiben: előfordulhat, hogy a támadás politikai okokból történt, a támadók romák voltak.

Bényi Mónika, a Pest megyei rendőrség szóvivője szerint a rendőrség rablásként kezeli az ügyet, az elkövetés módja miatt. "Tipikus rablásról van szó a támadás brutalitása miatt és azért is, mert a támadók pénzt és ékszereket vittek el". El is fogták ez egyik feltételezett elkövetőt, a 38 éves budapesti férfi többszörösen büntetett előéletű - mondta.

Mivel a történtek "kimerítik a rablás bűntettének törvényi tényállását", rendőrségi szempontból nincs is igazán jelentősége annak, hogy ki volt a megvert férfi. A politikai indíttatást persze kizárni még nem lehet, de az elkövetési mód másra utal - magyarázta a szóvivő.

A vecsési polgármester szerint sem lehet kizárni, hogy a bűncselekménynek volt köze ahhoz, hogy az áldozat a Magyar Gárda tagja, "de nagyobb a valószínűsége, hogy egy vagyon elleni bűncselekményről van szó" - fogalmazott a polgármester, Szlahó Csaba. Hozzátette: az utóbbi időben a fővárosból az agglomerációba "portyázó" bűnözői csoportok több erőszakos cselekményt is elkövettek. Nyáron egy idős hölgyet raboltak ki és öltek meg, egy hónappal ezelőtt pedig egy üzletember volt az áldozat.