Hentes bizonyítványt is hamisítottak Pécsett

Vágólapra másolva!
Bizonyítványok hamisításával gyanúsít a pécsi rendőrkapitányság négy férfit. A gyanúsítottak többek között érettségit és hentesvégzettséget igazoló dokumentumokat is gyártottak - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az ország egész területére dolgozó bizonyítványhamisítók ellen indított eljárást a rendőrség Pécsett - közölte a pécsi rendőrkapitány helyettese, Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna az MTI-vel. Mint elmondta, a gyanú szerint négy férfi tizenhét ügyfélnek adott el hamis dokumentumokat, melyekből összesen húszat foglaltak le a nyomozók.

Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna azt mondta, hogy az egymást szinte alig ismerő elkövetők közül egy középkorú férfi fogadta és továbbította a megrendeléseket, a másik az internetet használva elkészítette az adott évnek megfelelő bizonyítványokat, ezeket könyvkötő szakember bekötötte, negyedik társuk pedig kitöltötte.

A megrendeléseket intéző férfit hasonló bűncselekmények miatt már kétszer büntetették, ő most előzetes letartóztatásban van, harmincas éveikben járó társai szabadlábon védekezhetnek - közölte a kapitányhelyettes.

Jekyné elmondta, hogy a rendőrség egy időben tartott házkutatásokat az ország különböző pontjain, és lefoglalta a hamis bizonyítványokat, melyek között volt érettségi, továbbá hentes, felszolgáló, gázszerelő, erősáramúberendezés-szerelő, és boltvezetői képzettséget igazoló dokumentum is.

A kapitányhelyettes szerint a vásárlók használták is a bizonyítványokat. Volt olyan egyetemista, aki hamis érettségivel tanult a felsőoktatásban. A rendőrség amellett, hogy a vásárlókkal szemben is büntetőeljárást indított, értesítette a munkáltatóikat.
Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna megjegyezte, hogy a nyomozásnak még nincs vége, tovább kutatnak ügyfelek és hamis bizonyítványok után és vizsgálják, pontosan hogyan és milyen berendezésekkel készültek az egyébként nagyon jó minőségű dokumentumok.