Elindulnak a villamosok a Szabadság hídon

Vágólapra másolva!
Szombattól újra járnak a villamosok a Szabadság hídon, emiatt több járat útvonala megváltozik. Megszűnik néhány villamospótló busz, visszatér a 49-es villamos, nem lesz viszont 56-os.
Vágólapra másolva!

Újra közlekednek a villamosok a Szabadság hídon december 20-ától, szombattól, de a budai rakpart lezárása, a főgyűjtőcsatorna építése miatt ideiglenes forgalmi rend lép életbe - közölte a BKV.

A hídon újrainduló villamosforgalom miatt megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló autóbuszok. Ismét a korábbi útvonalon, a Deák Ferenc tér és a budafoki Városház tér között jár a 47-es villamos, és közlekedik a 49-es villamos is a Deák tér és a Kelenföldi pályaudvar között.

Az 56-os villamos ideiglenesen nem jár majd, helyette a meghosszabbított 61-es villamossal lehet utazni a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között. A csatornaépítés miatt a 41-es villamos megváltozott útvonalon, Kamaraerdő és a Moszkva tér között szállítja az utasokat.

A 41A villamos megszűnik, a 19-es villamos pedig ideiglenesen nem közlekedik, helyette a 19-41V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között. A 18-as villamos a Moszkva tér és a Savoya park között jár.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan a budai főgyűjtőcsatorna építésének befejezéséig tart, melynek tervezett időpontja 2009. április vége - olvasható a BKV közleményében.