64 falfirkát vállalt fel egy elfogott graffitis

Vágólapra másolva!
Elfogtak a fővárosban egy falfirkáló fiatalt, aki 64 graffiti készítését ismert el. A rendőrségen belül külön nyomozócsoport alakult a hasonló bűncselekmények felderítésére, és a jövőben egy civil kezdeményezéssel is megpróbálják csökkenteni a falfirkálások számát.
Vágólapra másolva!

64 károkozást ismert el az a 20 éves fiatal, akit falfirkák miatt csíptek el a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy Budapest belvárosában és a szomszédos kerületekben graffiti falfestéssel követte el a rongálásokat, többek között a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Deák Ferenc tér és a Nyugati tér között, a Teréz körúton, valamint a IX. kerületben több helyen.

A VI. kerületi rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki elismerte, hogy a falfirkákat ő készítette. A BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya rongálás miatt indított ellene eljárást. Az ilyen jellegű bűncselekmények felderítésére és megelőzésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúsági osztályán külön nyomozócsoportot állítottak fel.

Civil kezdeményezésre a közelmúltban megalakult a Szeretem Budapestet Mozgalom a falfirkák visszaszorítására, amelyet a főváros önkormányzata is támogat. A rendőrségi közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve sikerült további személyeket is beazonosítani, akik hasonló jellegű bűncselekményeket követtek el Budapesten, utánuk jelenleg is nyomoznak.