Önvédelemre hivatkoznak a BKV-utast megverő őrök

Vágólapra másolva!
Két biztonsági őrt elbocsátottak azok közül, akik állítólag megvertek egy utast december elején a BKV egyik éjszakai buszán - számolt be róla hétfőn a Magyar Nemzet. A vagyonvédelmi cég belső vizsgálata szerint az őrök önvédelemből cselekedtek.
Vágólapra másolva!

Lezárult a munkáltató vagyonvédelmi cég belső vizsgálata azoknak a biztonsági őröknek az ügyében, akik december elején a BKV egyik éjszakai járatán bántalmaztak egy utast - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben. A Di-Sec Discrate Security Kft. vezetője, Róza Béla a napilapnak elmondta: két őrt elbocsátottak.

A bántalmazott utas beszámolója szerint a 906-os buszon egy férfi és egy nő biztonsági őr a jegyét kérte, ő felmutatta az aznap bliccelésért kapott csekkjét, ami miatt nem kellett jegyet váltania, de hiába kérte, hogy maradhasson a buszon. Az utas azt állítja: az őrök a megállóban ledobták a buszról, ütni kezdték, és csak akkor hagyták abba, amikor egy civil ruhás rendőr erősítést kért. A biztonsági őröket a Moszkva térnél tartóztatták fel.

A biztonsági cég belső vizsgálata szerint az eset nem így történt, és az őrök önvédelemből cselekedtek. Róza Béla azt mondta: az utas állítólag beleegyezett abba, hogy leszáll a Széna téren, a megállóban viszont nyakon ragadta az őrt, magával rántotta, és a megállóban is fojtogatta. Róza szerint az őr társai ekkor léptek közbe. A belső vizsgálat arra nem tudott választ adni, hogy a védekezés arányban állt-e a támadással - közölte a cég vezetője.

Az ügyben a rendőrség is eljárást indított csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt - írta a Magyar Nemzet.