Vágólapra másolva!
Megszüntette a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség abban az ingatlanügyben, amelybe az agrártárca korábbi szakállamtitkára is belekeveredett - írja a Magyar Nemzet. A vizsgálatot azért zárták le, mert nem találtak hivatali visszaélésre utaló nyomokat.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség az újfehértói ingatlanbotrány ügyében - írja a Magyar Nemzet.

A vizsgálatot azért zárták le még decemberben, mert a hivatali visszaélés bűncselekménye nem volt megállapítható - írja a lap Keresztes Imre főügyészre hivatkozva. A határozat nem jogerős, az ellen a feljelentők panaszt tehetnek a Legfőbb Ügyészségen.

A lap emlékeztet: egy több mint 450 hektáros újfehértói állami termőföld eladására kiírt pályázaton helyi gazdálkodók nyertek, ám a döntést - az eredményhirdetés után - érvénytelenítette a Nemzeti Földalapkezelő.

Kiderült, hogy a földalapkezelőt erre az agrártárca szocialista államtitkára, Gőgös Zoltán utasította. Előzőleg pedig Benedek Fülöp, az agrártárca akkori szakállamtitkára találkozott az egyik ellenérdekelt féllel, a Helmeczy László ügyvéd családjának érdekeltségébe tartozó Argo City Zrt. vezetőjével.

Az ügyben tanúként hallgatták ki Benedek Fülöpöt, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese. Benedek ellen egy másik földügylet miatt korábban vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség, mert jogellenesen befolyásolta a fehérvári földhivatalt, hogy egy 200 hektáros pákozdi állami földterületet vonjanak ki a művelés alól.