Felborult egy olajszállító kamion az M0-n

Vágólapra másolva!
Felborult egy fűtőolajat szállító, szlovák rendszámú kamion szerda délelőtt az M0-ás körgyűrűn. Az olaj nem folyt ki, de a a helyszínelés alatt több mint hat órára le kellett zárni az MO-ás egy szakaszát. Délután öt óra után mindkét irányba helyreállt a közlekedés.
Vágólapra másolva!

Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy fűtőolajat szállító, szlovák rendszámú kamion szerda délelőtt az M0-ás körgyűrűn - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter.

Amikor a Nyíregyháza felé tartó kamion a Péteri lehajtótól 300 méterre felborult, a 40 ezer liternyi fűtőolajat tartalmazó tartály csapja kiszakadt, de olaj nem folyt az útra.

Forrás: MTI

A szóvivő szerint koradélután két daru segítségével felállították a kamiont, így Csepel irányába minden sávban megindulhatott a forgalom, de a másik irányba a helyszínelés idejére több mint hat órára lezártak minden sávot, ezért a Megyeri híd felé óriási torlódás alakult ki.

Kis-Guczi Péter, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságsajtóügyeletese közölte: három és fél óra elteltével érkezett meg a másik tartálykocsi, amibe át lehetett fejteni az anyag nagy részét, ez a művelet fél órán át tartott. Fél órán át az M5-ös felé vezető oldalon csak a leállósávban lehetett haladni, majd tíz perce teljesen megállították a forgalmat. Este öt óra előtt nyitották meg végül újra az M3-as felé vezető oldalt, miután elvontatták a roncsokat és megtisztították az utat.