Jóváhagyta, de titkolja a Fidesz az EP-listát

Vágólapra másolva!
Jóváhagyta a Fidesz elnöksége a párt EP-listáját, de a képviselőjelöltek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Varga Mihály alelnök mindössze annyit közölt: senki ne fogadjon arra, hogy nem a négy évvel ezelőtti listavezető, Schmitt Pál lesz a névsor élén.
Vágólapra másolva!

A Fidesz elnöksége keddi ülésén jóváhagyta a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját - közölte Varga Mihály. A párt alelnöke a listáról nem kívánt beszélni, mert azt - mint mondta - előbb még a Fidesz választási egyeztető bizottságának is jóvá kell hagynia, majd ezt követően az országos választmány a hétvégi ülésen hoz döntést róla.

Arra a kérdésre, hogy ki vezeti majd a Fidesz EP-listáját, Varga Mihály csak annyit mondott, hogy nagy meglepetésre nem kell számítani. "Nagy téteket ne tegyenek arra, hogy nem az vezeti, aki korábban vezette" - mondta az újságíróknak. A 2004-es európai parlamenti választásokon a Fidesz listáját Schmitt Pál vezette.

A Népszabadság keddi száma fideszes forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a listát Schmitt Pál vezeti, utána pedig Szájer József, Surján László, Áder János, Schöpflin György, Gál Kinga, Gyürk András - aki az EP-választások kampányfőnöke lesz - Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Glattfelder Béla és Őry Csaba következhet.

A napilap információi szerint Orbán Viktor szívesen vette volna, ha az EP-képviselő Gál Kinga, illetve Pelczné Gál Ildikó Fidesz-alelnök helyet cserélnek, de ez nem történt meg, miután az EP-képviselőnő a következő ciklust is szeretné Brüsszelben tölteni. Mint írták: az szinte biztos, hogy Becsey Zsolt nem szerepel a jelöltek között, de az is kérdéses, hogy Barsiné Pataky Etelka, illetve Antonio de Blasio EP-képviselő maradhat-e. A KDNP egy biztos helyet kap a listán, így Surján László ismételhet - olvasható a cikkben.