43 év fegyház a boldogkőváraljai pap-gyilkosságért

Vágólapra másolva!
Negyvenhárom év fegyházbüntetést kapott az a négy vádlott, akiket a 2003-as boldogkőváraljai pap-gyilkossággal vádoltak - derül ki a Debreceni Ítélőtábla. Csütörtöki ítéletéből.
Vágólapra másolva!

Összesen negyvenhárom év fegyházbüntetést kapott az a négy vádlott, akiket a 2003-as boldogkőváraljai pap-gyilkossággal vádoltak - derül ki a Debreceni Ítélőtábla csütörtöki ítéletéből.

A bűncselekmény 2003 szeptemberében történt. Amikor az elkövetők éjjel betörtek a parókiába a plébános felébredhetett, így a férfi kezeit lefogták és a fejét a ragasztószalaggal leragasztották. A pap a támadás során megfulladt. A vádlottak 1 millió 200 ezer forint készpénzt, egy faliórát és néhány kisebb értékű ékszert zsákmányoltak.

A Debreceni Ítélőtábla az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét részben megváltoztatta, s az elsőrendű vádlottat társtettesként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat 13 év, a harmadrendű 10 év, a negyedrendű vádlott 6 év fegyházbüntetést kapott. Az Ítélőtábla összesen 1 millió 200 ezer forint vagyonelkobzást is alkalmazott a négy vádlottal szemben.