Kövér szerint az MSZP kreálta a Jobbikot

Vágólapra másolva!
Ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak egy újabbat - mondta egy makói fórumon Kövér László, a fidesz választmányának elnöke. Kövér szerint az MSZP már több pártot is felhasznált a Fidesz gyengítésére, jelenleg a Jobbikot használja erre a célra. A Jobbik elnöke felháborítónak nevezte Kövér kijelentését.
Vágólapra másolva!

Az MSZP a Jobbikot használja fel a Fidesz gyengítésére - mondta szerdán egy makói fórumon Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke. A Népszabadság pénteki számában megjelent tudósítás szerint Kövér kérdésre válaszolva azt mondta, ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak egy újabbat. Szerinte ilyen volt a Köztársaság Párt, a Centrum Párt, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF, és ilyen most a Jobbik.

A Jobbik szándékait Kövér szerint jól jellemzi, hogy a ferencvárosi időközi választás kampányában szinte nem foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért. A múlt vasárnapi első fordulóban a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád harmadik lett, 8,5 százalékos eredménnyel.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a lapnak felháborítónak nevezte Kövér állítását, és bocsánatkérésre szólította fel. Vona szerint a parlamenti pártok csak magukból képesek kiindulni, hiszen hol az MSZP minősíti a Fidesz kreálmányának a Jobbikot, hol fordítva. A pártelnök azt mondta, a Jobbik "fényévekre van" az MSZP-től és az SZDSZ-től, de a Fidesszel is kevés a közös pont.