Káröröm motiválta a csepeli autógyújtogatót

Vágólapra másolva!
A csepeli rendőrség őrizetbe vett hétfő hajnalban egy 31 éves férfit, akit a szeptember óta tartó gyújtogatássorozattal gyanúsítanak. A férfi épp egy újabb autót készült felgyújtani, amikor elfogták. A rendőrség szerint a férfi házánál korábban tűz pusztított, és kárörömből gyújtotta fel az autókat. 
Vágólapra másolva!

Véletlenszerűen választott az autók közül a csepeli gyújtogatássorozat elkövetésével gyanúsított 35 éves férfi - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár azt mondta: 2003-ban tűz volt a férfi házánál, amit a gyanúsított nehezen dolgozott fel, azért gyújtott fel több csepeli autót, hogy másnak se legyen jó.

A csepeli sorozatgyújtogatás gyanúsítottját hétfő hajnakban fogták el. A rendőrség az első gyújtogatások után már feltételezte, hogy csepeli lakos lehet az elkövető, aki nagy valószínűséggel kerékpárral közlekedik. Hétfő hajnalban aztán a rendőrök egy nagy sebességgel bicikliző férfire lettek figyelmesek, akit igazoltattak. A férfi - akinél petróleum, rongy és öngyújtó volt - ellenállt, ezért a XXI. kerületi rendőrségre vitték, ahol elismerte, hogy szeptember óta ő gyújtogatott Csepelen.

Szeptember 22 óta a XXI. kerületben a gyújtogatások miatt 33 gépkocsi égett ki vagy rongálódott meg. Polgár György úgy tudja, elfogása előtt a férfi éppen arra készült, hogy felgyújtson egy autót Csepel központjában.