A gyanúsított szülei is kerestetik a csepeli bizonyítékot

Vágólapra másolva!
A csepeli gyilkosság egyik gyanúsítottjának szülei félmillió forintot ajánlottak fel annak, aki megtalálja az iskolai kamerák felvételeit őrző szervert. A bizonyítékot a gyanúsított vitte el az iskolából, vallomása szerint két darabban, két különböző csepeli kukába dobta, de az alkatrészek eltűntek a szemetesekből.
Vágólapra másolva!

500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel a csepeli gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Deme Gábornak szülei az ügy eltűnt bizonyítékát megtalálónak - közölte az [origo]-val Deme ügyédje, Ruttner György csütörtökön. A hiányzó bizonyíték az a szerver, amely őrzi az iskolai kamerák gyilkosságot rögzítő felvételeit.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én lőtték agyon az intézményvezetőt és helyettesét. A kettős gyilkosság miatt Deme Gábor volt gazdasági igazgatót társtettesként, a gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Deme azt állítja: már nem tartózkodott a szobában, amikor a lövések eldördültek.

Az iskolai kamerák felvételeit tároló szervert azonban Deme vitte el az iskolából a gyilkosság után. Két darabban, két különböző, egymástól körülbelül száz méterre található kukába dobta a számítógépet - mondta a védője. Ruttner szerint a rendőrség az egyik kukában megtalálta a szatyrot, amelyben Deme a szervert vitte, a másikban pedig ott volt a számítógép külső borítója.

Deme szülei már ügyvédi letétbe is helyezték a félmillió forintot, amelyet annak fizetnének ki, aki a kukákba dobott számítógép-alkatrészeket megtalálja - közölte az ügyvéd.